onsdag den 2. juli 2014

Lavt T3 Syndrom - det handler ikke om skjoldbruskkirtlen



Why Do I Have Low T3 Levels | Dr. Pat Nardini, ND | Naturopath Toronto | Nardini Naturopathic

Hypothyroidisme indebærer høje niveauer af skjoldbruskkirtel stimulerende hormon (TSH) og lave niveauer af thyreoideahormoner T4 og T3.
Men  ofte er der  folk med lave niveauer af T3 med en normal T4 og enten lav eller normal TSH. 
Denne betingelse er blevet rapporteret i den medicinske litteratur i årevis, men det er sjældent anerkendt eller diskuteret i konventionelle medicinske indstillinger. De fleste læger (selv endokrinologernes) synes ikke at vide, hvad der forårsager det, eller hvad man skal gøre ved det. 
Dette særlige mønster går af tre forskellige navne i den medicinske litteratur: euthyroideasyndrom (ESS), Non-thyroidal Sygdom Syndrom (NTIS) og Lav T3 Syndrom.
NTIS er blevet udtrykket valg i litteraturen. Men jeg har tænkt mig at bruge Lavt T3 syndrom her, fordi det er mere beskrivende og tilgængeligt  for os.
Hvad er vigtigst at forstå, om denne betingelse er, at selv om det indebærer lave niveauer af T3 (den mest aktive form af thyreoideahormon),
 er det ikke forårsaget af et problem med skjoldbruskkitlen  . 
Dette er en afgørende forskel, og det er hvad der adskiller Lav T3 syndrom fra en af det forskligge slags " hypothyroidisme" .
Grundlæggende skjoldbruskkirtel fysiologi
For at forstå Lav T3 syndrom, skal du have en grundlæggende forståelse af skjoldbruskkirtlens  fysiologi. Regulering af skjoldbruskkirtlen stofskiftet kan opdeles i følgende fem trin:
  1. Hypothalamus (en ært kirtel i hjernen) overvåger niveauet af skjoldbruskkirtelhormon i kroppen og producerer thyrotropin hormon (TRH).
  2. TRH virker på hypofyseforlappen  (lige under hypothalamus, men uden for blod-hjerne-barrieren) for at fremstille thyrotropin, alias thyroidstimulerende hormon (TSH).
  3. TSH virker på skjoldbruskkirtlen, som producerer thyroxin (T4) og triiodothyronin (T3), de primære cirkulerende thyreoideahormoner.Skjoldbruskkirtlen producerer T4 i betydeligt større mængder ( i et forhold på 17:01 ) end T3, der er ca 5x mere biologisk aktive end T4.
  4. T4 omdannes til den mere aktive T3 af deiodinase systemet (D1, D2, D3) i flere væv og organer, men især i leveren, tarmen, skeletmuskulaturen , hjernen og skjoldbruskkirtlen selv. D3 konverterer T3 ind i en inaktiv form af thyreoideahormon i leveren.
  5. Transport proteiner produceret af leveren - skjoldbruskkirtlen bindende globulin (TBG), transthretin og albumin - bærer T4 og T3 til vævene, hvor de spaltes fra deres protein-bærere til at blive fri T4 og fri T3 og binder sig til thyroideahormonreceptorer (THRs ) og udøve deres metaboliske virkning.

Mekanismer ved Lavt T3 Syndrom

Som du kan se er , produktion, distribution og aktivering af thyreoideahormon  kompleks og involverer flere andre organer og andre end skjoldbruskkirtlens væv  selv.
Hypothyroidism er en defekt i trin 3, fordi det involverer typisk en dysfunktion af skjoldbruskkirtlen selv - oftest forårsaget af autoimmun sygdom (Hashimotos,  Graves ') og / eller jodmangel.
Men i Lav T3 syndrom,  opstår problemet generelt  i trin  1, 2,  4 og  5. Ingen af ​​disse foranstaltninger er direkte relateret til funktionen af ​​skjoldbruskkirtel selv.
Mere specifikt kan lav T3 syndrom omfatte følgende mekanismer :
  • Ændringer hypothalamus-hypofyse-aksen
  • Ændring af  bindene thyreoideahormon til bæreproteiner
  • Modificeret indtastning af thyreoideahormon i væv
  • Ændringer i thyreoideahormon stofskifte på grund af ændrede udtryk for  deiodinaser (  peroxidase enzym
  • Ændringer i thyroidhormonreceptor (THR) udtryk eller funktion

Lavt T3 syndrom i akut og kronisk sygdom



De fleste af de undersøgelser om Lavt  T3 syndrom der er blevet udført på mennesker, der lider af akut, livstruende sygdom.
 I intensivafdelingen er  forekomsten af unormale skjoldbruskkirtel funktion tests  bemærkelsesværdig høj. Mere end 70% af patienterne viser lav T3 og omkring 50% har en lav T4 .
Mange af disse undersøgelser har vist en direkte sammenhæng mellem Lav T3 syndrom 
sværhedsgraden og både kort-og langsigtede resultat af sygdom . Jo lavere T3 niveau i kritisk syge patienter, jo værre resultatet tendens til at være.
Men undersøgelser viser at skjoldbruskkirtel hormonbehandling i disse situationer har vist blandede resultater. I de fleste tilfælde - med undtagelse af hjertekarsygdomme - At tage skjoldbruskkirtel hormon vil  ikke forbedre resultaterne .
For nylig er der kommet  mere opmærksomhed på  lavt T3 Syndrom  i ikke-kritisk, kronisk sygdom. 
Konkret er spørgsmålet - alle fagpersoner stiller  er om  skjoldbruskkirtel hormonbehandling er nyttig i denne situation, eller hvis - som nogle har foreslået - det kunne endda være skadeligt.
Ved følelsesmæssigt, psykologisk eller fysiologisk stress, vil kroppen omdanne overskydende T4 til reverse  T3 (RT3) som et middel til at spare energi til healing og reparation.
Det er som det er nu  ikke gavnligt at give  thyroidhormon 
På den anden side, for dem som  lider af langvarig kronisk sygdom, kan Lav T3 syndrom være mere reflekterende af patologi end tilpasning, og denne gruppe kan drage fordel af T4 eller T3 tilskud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar